Meniu
Căutare

Premiera mondială a noului Tayron: un SUV carismatic versatil cu până la șapte locuri

Wolfsburg – Noul Tayron a sosit! – SUV-ul Volkswagen de mari dimensiuni, cu cinci sau, opțional, șapte locuri, este poziționat între Touareg (clasa premium) și Tiguan (clasa medie).

Autentic: designul său clar și puternice de SUV.

Cele mai bune din clasă: nivelurile de confort.

Superior: senzația de calitate superioară.

Generos: spațiul disponibil.

În Tayron, cinci pasageri se pot bucura de până la 885 de litri de spațiu pentru bagaje, pentru călătoriile în vacanță. În curând vor fi disponibile în total șapte sisteme eficiente de propulsie. Gama include două autovehicule electrice hibrid plug-in de ultimă generație (eHybrid). Acestea pot atinge autonomii electrice de peste 100 km și pot parcurge distanțe lungi, de până la 850 km, între două opriri pentru realimentare. În plus, cu capacitatea de a tracta până la 2,5 tone, Tayron este un autovehicul de tractare elegant, însă bine echipat, pentru remorci de toate formele și dimensiunile.

Pre-vânzările pentru noul Tayron încep la finele lunii noiembrie in Roamania.

Thomas Schäfer, CEO al Volkswagen Autoturisme: „Noul Tayron este un Volkswagen pur sânge: calitatea sa se reflectă în fiecare detaliu; este confortabil și practic pentru viața de zi cu zi și este disponibil cu o gamă variată de sisteme de propulsie. Cu acest nou SUV Volkswagen ne extindem și mai mult gama de modele, într-o segment aflat în creștere, și acoperim breșa dintre modelul nostru best seller Tiguan și SUV-ul nostru de lux, Touareg. Sunt convins că Tayron își va lăsa amprenta și va fi bine primit de clienții noștri.”

Martin Sander, membru în consiliul de conducere al mărcii responsabil pentru Sales, Marketing și After-sales la Volkswagen: „Noul Tayron îmbină tot ceea ce înseamnă un Volkswagen: versatilitate, confort și tehnologie nouă. Cu până la șapte locuri, un interior premium, spațiu de depozitare generos și sisteme de propulsie inovatoare, acest SUV de mari dimensiuni este companionul ideal pentru familii, dar și pentru aventurieri. În același timp, facem o declarație clară prin Tayron: caracterul practic și eficiența se completează reciproc perfect – pentru o experiență de conducere la nivelul standardelor noastre înalte.”

Kai Grünitz, membru în consiliul de conducere al mărcii Volkswagen, responsabil cu dezvoltarea tehnică: „Urmând modelelor Tiguan și Passat, Tayron beneficiază de asemenea de avantajele MQB evo. Cu numeroase module tehnologice, acest model impresionează printr-o nouă generație de propulsoare hibrid plug-in cu autonomii electrice de până la 100 de kilometri, calitate de nivel premium la interior, sistem Infotainment intuitiv și cea mai recentă generație a sistemelor de asistență pentru șofer, inclusiv comandă vocală cu ChatGPT.”

Design exterior puternic și un sentiment premium la interior. Cu o lungime de circa

4.8 m, Tayron este caracterizat de un design clar, frapant, de SUV. În partea din față, farurile LED și emblema standard Volkswagen iluminată creează o semnătură luminoasă inconfundabilă la căderea nopții. Același lucru este valabil și pentru partea din spate, cu bara transversală LED pe întreaga lățime și logoul Volkswagen iluminat. Linii cu un desen precis accentuează senzația premium a modelului Tayron și silueta sa alungită. Această abordare este reflectată și în interior: aici, designul3este dominat de suprafețe ce oferă o senzație plăcută și, în funcție de echipare, materiale elegante precum ArtVelours Eco3 (microfibră) și lemn autentic cu pori deschiși3, precum și ornamente decorative iluminate.

Echipare standard complexă. Pachetul de bază al SUV’-ului este cunoscut drept linia de echipare Life2, urmată de două pachete vârf de gamă: Elegance2/4și R-Line2. Ca versiune entry-level, varianta Life a modelului Tayron oferă deja o gamă largă de echipări standard. Aceasta include nouă airbaguri, climatizare automată cu trei zone, iluminare ambientală în 10 culori, control multifuncțional al experienței la volan (comenzile profilurilor de deplasare – inclusiv profiluri de deplasare cu tracțiune integrală pentru modelele 4MOTION –, volumul audio și activarea Atmosferelor ca ambianță cu iluminare și audio pre-programată), un sistem Infotainment (ecranul dispune de o diagonală de 32 de centimetri) cu o funcție de navigație activabilă și App-Connect Wireless (pentru Apple CarPlay și Android Auto), instrumente digitale, faruri LED inclusiv control automat al fazei lungi (Light Assist), logo Volkswagen iluminat în față și în spate, blocuri optice spate 3D, jaluzele la ușile spate, precum și jante de aliaj de 17 inch.

Gamă largă de sisteme de asistență. Sistemele standard de asistență ale versiunii Tayron Life includ tempomat adaptiv (ACC), funcția de frânare la virare dacă apare un autovehicul din sens opus, sistem de asistență la schimbarea benzii (Side Assist), sistem de menținere a benzii (Lane Assist), un sistem automat de frânare de urgență inclusiv monitorizare pietoni și bicicliști (Front Assist), Park Assist Plus, sistem de camere video retrovizoare, afișare dinamică a indicatoarelor rutiere și noul sistem de avertizare la ieșire. Ca extensie a sistemului de asistență la schimbarea benzii, acesta din urmă poate – în cadrul limitelor sistemului – preveni deschiderea uneia dintre uși dacă un alt participant la trafic se apropie din spate.

Opțiuni de echipare atrăgătoare. Elemente speciale opționale includ sisteme precum controlul adaptiv al șasiului DCC Pro, faruri IQ.LIGHT HD Matrix cu funcții de iluminare interactivă și Travel Assist pentru condus semi-autonom. De asemenea disponibil: asistentul vocal IDA cu integrare ChatGPT (în combinație cu pachetul Infotainment opțional Discover), o trapă panoramică glisantă și rabatabilă, un sistem de sonorizare de 700 W de la Harman-Kardon, tapițerie din piele cu scaune reglabile electric, inclusiv funcție de masaj și ventilație, plus un sistem de siguranță pentru copii activat electric pentru partea din spate.

Mild hybrid, hibrid plug-in, benzină sau diesel. După lansarea tuturor versiunilor cu un propulsor mild hybrid (eTSI)1, Volkswagen va oferi Tayron și cu două propulsoare hibrid plug-in (eHybrid), două motoare pe benzină cu turbosuflantă (TSI) și două motoare diesel cu turbosuflantă (TDI). Toate sistemele de propulsie sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu ambreiaj dublu (DSG). Chiar și motorul entry-level eTSI1 cu o putere de 110 kW (150 CP) este un sistem de propulsie de înaltă tehnologie (mild hybrid cu tehnologie de 48 V). Însă avantajele propulsoarelor electrice și pe benzină sunt combinate în cele două modele hibrid plug-in inovatoare. Acestea furnizează o putere a sistemului de 150 kW (204 CP)5 și 200 kW (272 CP)6. Datorită bateriei de 19,7 kWh (net), ambele versiuni Tayron eHybrid pot atinge autonomii electrice de peste 100 km. Bateriile lor pot fi încărcate cu până la 11 kW la un wallbox AC sau o stație de încărcare AC și cu până la 50 kW7 la stații de încărcare rapidă DC.

Cel mai mare motor TDI, de 142 kW (193 CP)8este de asemenea foarte eficient și combinat cu tracțiunea integrală 4MOTION ca standard. Toate modelele Tayron 4MOTION sunt proiectate pentru mase maxime ale remorcii de până la 2.500 kg (cu frână, pantă 12 la sută). Datorită sistemului de asistență la manevrare Trailer Assist, care este oferit standard în combinație cu cupla de remorcă (rabatabilă), chiar și remorci mari pentru cai sau peridocuri sunt ușor de manevrat.

La începutul pre-vânzărilor sunt disponibile doua sisteme de propulsie. La începerea pre-vânzărilor, in noiembrie, vor fi disponibile doua opțiuni de sisteme de propulsie. Versiunea entry-level este motorizarea eTSI de 110 kW din pachetul Life si in plus cel mai puternic motor TDI, de 142 kW

Mai multe detalii aici despre noul Tayron aici

1. Tayron 1,5 eTSI, 110 kW (150 CP) | Cutie de viteze cu ambreiaj dublu, cu 7 trepte | Benzină | Consum în regim mixt: 6,2 l/100 km și emisii de CO₂ în regim mixt: 142 g/km | Clasa CO₂: E | Poate include echipări opționale la care se poate renunța.

2. Detaliile legate de echipări se referă la gama de modele disponibilă în Germania. Pot exista diferențe pentru alte țări

3. Echipări opționale.

4. Pachetul de echipări Elegance va fi disponibile numai la o dată ulterioară.

5. Tayron eHybrid, 110 kW (150 CP) / 85 kW (115 CP) | Cutie de viteze cu ambreiaj dublu, cu 6 trepte | Consum ponderat în regim mixt: 17,8 kWh/100 km plus 0,4 l/100 km | Consum în regim mixt cu bateria descărcată: 5,9 l/100 km | Emisii ponderate în regim mixt: 10 g/km | Clasa CO₂ ponderată în regim mixt: B | Clasa CO₂ cu bateria descărcată: X| Poate include echipări opționale la care se poate renunța.

6. Tayron eHybrid, 130 kW (177 CP) / 85 kW (115 CP) | Cutie de viteze automată cu 6 trepte DSG | Consum ponderat în regim mixt: 17,7 kWh/100 km plus 0,4 l/100 km | Consum în regim mixt cu bateria descărcată: 5,8 l/100 km | Emisii ponderate în regim mixt: 10 g/km | Clasa CO₂ ponderată în regim mixt: B | Clasa CO₂ cu bateria descărcată: X| Poate cuprinde echipări opționale la care se poate renunța.

7. Valoarea pentru procesul de încărcare relevant pentru client este de 40 kW, determinată în conformitate cu DIN 70080. Se pot atinge însă capacități de încărcare de până la 50 kW în condiții ideale (de ex. nivel de încărcare foarte redus sau temperaturi ridicate ale bateriei)

8. Tayron 2,0 TDI 4MOTION, 142 kW (193 CP) | Cutie de viteze cu ambreiaj dublu, cu 7 trepte | Diesel | Consum în regim mixt: 6,2 l/100 km și emisii de CO2în regim mixt: 162 g/km | Clasa CO₂: F | Poate include echipări opționale la care se poate renunța.