Meniu
Căutare

Autonomie WLTP vs. autonomie reală obținută de clienți

Din septembrie 2018, pentru toate autovehiculele electrice trebuie indicată autonomia standard conform procedurii WLTP. WLTP vine de la Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure și este o procedură de testare unitară la nivel global și obligatorie pentru toți producătorii, care permite o comparație între diferitele autovehicule electrice. Aici trebuie să acorzi atenție valorii în regim mixt (oraș, drum național și autostradă).

Deoarece autonomia WLTP este o valoare medie obținută din diferite cicluri parțiale (oraș, național, autostradă) și fără "consumuri auxiliare" precum climatizare sau încălzire, autonomia din viața de zi cu zi poate să difere față de autonomia standard. De aceea, Volkswagen comunică suplimentar o "autonomie reală obținută de clienți"2 Așadar un interval de autonomie pe care se preconizează că 80% dintre toți șoferii de ID.3 îl vor atinge în mod real în viața de zi cu zi - fără a fi nevoiți să reîncarce. Pe de altă parte, în traficul urban, datorită motorului electric ultra-eficient și gradului mare de recuperare ca urmare a traficului bară la bară, sunt posibile autonomii reale obținute de clienți care chiar să depășească autonomia maximă WLTP.

Factori care influențează autonomia

Ce factori influențează autonomia reală obținută de clienți?

Există numeroși factori care influențează autonomia autovehiculului tău electric, ca de ex. stilul de condus - pe autostradă sau în traficul urban - încălzirea sau instalația de climatizare. Însă poți preîncălzi habitaclul autovehiculului tău electric iarna sau îl poți răci vara încă din timpul încărcării. Astfel, energia pentru încălzire sau instalația de climatizare provine din rețeaua de curent, nu din bateria de propulsie.

Factori care influențează autonomia

Ideal pentru distanțe scurte

Dacă parcurgi profesional, ca navetist mediu, cca 50 km zilnic cu autovehiculul tău electric sau duci privat copiii dimineața la școală, apoi mergi la birou și după amiaza rezolvi cumpărăturile, atunci un ID.3 cu baterie de 45 kWh și o autonomie reală obținută de clienți de 230 până la 330 km1 este absolut suficient. Nu trebuie să îl încarci decât o dată sau de două ori pe săptămână. Și poți face asta simplu, peste noapte, de la priză sau și mai rapid: la ID.Charger (Wallbox). Astfel te poți urca dimineața în autovehiculul tău electric și poți începe ziua plin de energie. Ar fi ideal să folosești pentru aceasta energie verde sau curent din acumulatorul instalației tale fotovoltaice. Șoferul de distanțe scurte încarcă relaxat acasă sau la locul de muncă. Dacă angajatorul tău oferă posibilitatea de a încărca autovehicule electrice pe un loc de parcare cu infrastructură de încărcare corespunzătoare, și aceasta este o opțiune foarte bună. Astfel îți poți folosi timpul de muncă și mai eficient.

Hartă oraș distanță scurtă

Fiabil pe distanță medie

Dacă lucrezi pe teren și parcurgi zilnic 200 km sau ți-ai propus și în privat deplasări mai lungi - fie pentru a vizita familia sau prietenii, fie pentru călătorii urbane sau pentru a merge rapid în vacanță până la mare sau la munte - modelul ID.3 cu baterie de 58 kWh și o autonomie reală obținută de clienți de 300 - 420 km¹⁾ este opțiunea potrivită. Nu trebuie să îți încarci mașina 2-3 zile pe timp de noapte sau, în cazul unei călătorii în concediu, trebuie să o conectezi cel mult o dată la una dintre noile stații IONITY timp de 20-30 de minute. Șoferul de distanțe medii folosește We Charge pentru a găsi pe drum stații de încărcare libere. Vei putea ajunge în numeroase destinații aflate la distanțe medii complet fără încărcare sau doar cu o scurtă încărcare ulterioară. Pentru aceasta, găsești stațiile de încărcare libere simplu și rapid prin We Charge - noul serviciu de încărcare de la Volkswagen. Așadar, nu trebuie să schimbi nimic în comportamentul tău în călătorii, căci cu siguranță faci și acum din când în când câte o mică pauză.

Hartă distanță medie

Convinge pe distanță lungă

Dacă dorești să parcurgi și distanțe mai lungi - profesional sau privat -, atunci modelul ID.3 cu baterie de 77 kWh și o autonomie reală obținută de clienți de 390 până la 550 km1 este soluția ideală pentru tine. Știai că pe o distanță de circa 800-1.000 km nu trebuie să îți încarci autovehiculul electric decât de două până la trei ori? Astfel, chiar și distanțe mai mari pot fi parcurse relaxat. Și până la urmă, împotriva unei pauze pentru întins picioarele, pentru o gustare savuroasă sau o cafea fierbinte nu are nimeni nimic de obiectat, nu-i așa? În acest timp poți utiliza pur și simplu stațiile de încărcare rapidă de la IONITY - aceasta este o nouă rețea High-Power-Charging, pe care Volkswagen a fondat-o împreună cu alți parteneri din industria auto și care până în 2020 construiește și operează cca 400 de stații de încărcare rapidă în toată Europa. Aici poți de asemenea plăti comod prin We Charge, prin intermediul aplicației noastre We Connect ID.3.

Hartă distanță lungă

Autonomie mare. Flexibilitate mare.

Conduci deja un autovehicul electric sau vrei să achiziționezi unul? Foarte bine. Căci acum știi că autonomiile sunt mai mari decât credeai.

Indiferent dacă este vorba despre distanțe lungi, despre viața cotidiană sau concedii - începând de acum, cu modelele noastre ID. personalizate, precum și cu soluțiile de infrastructură și serviciile de mobilitate adaptate perfect la acestea, poți fi la fel de flexibil ca cu un autovehicul pe benzină sau diesel.

Mai multe despre We Charge

Idei legale Volkswagen

Autentifică-te acum și fii cu un pas înaintea timpului

Primește actualizări regulate despre ID., înregistrare și mobilitate electrică.

S-ar putea să te mai intereseze și